Vooral de banksector krijgt het opnieuw hard te verduren. HSBC, dat de grootste kapitaalverhoging uit de Britse geschiedenis aankondigde, moet meer dan 6% prijsgeven. Ook Deutsche Bank en BNP Paribas - om maar dit duo te noemen - openden flink lager.

In Brussel verliest de BEL 20 meer dan anderhalf procent, waardoor de index verder wegzakt onder het niveau van 1700. Holding NPM pakt tegen de trend in met fors hogere koersen uit.

De Belgische financiële sector weet de verliezen te beperken, met een verlies van meer dan 3% voor KBC. AB-InBev moet terrein prijsgeven in reactie op het gerucht dat de verkoop van de Zuid-Koreaanse dochter wegens een te lage prijs wordt geannuleerd.

Vooral de banksector krijgt het opnieuw hard te verduren. HSBC, dat de grootste kapitaalverhoging uit de Britse geschiedenis aankondigde, moet meer dan 6% prijsgeven. Ook Deutsche Bank en BNP Paribas - om maar dit duo te noemen - openden flink lager. In Brussel verliest de BEL 20 meer dan anderhalf procent, waardoor de index verder wegzakt onder het niveau van 1700. Holding NPM pakt tegen de trend in met fors hogere koersen uit. De Belgische financiële sector weet de verliezen te beperken, met een verlies van meer dan 3% voor KBC. AB-InBev moet terrein prijsgeven in reactie op het gerucht dat de verkoop van de Zuid-Koreaanse dochter wegens een te lage prijs wordt geannuleerd.