November zal volgens Royal Bank of Scotland de geschiedenis ingaan als een zoutloze maand op de financiële markten.

De S&P500 steeg op weekbasis met 0,5 procent waarmee de index de maand 0,28 procent hoger afsloot. In de Verenigde Staten heerste optimisme over het afwenden van extra besparingen en belastingverhogingen vanaf 1 januari.

Het groeicijfer van het derde kwartaal werd opwaarts bijgesteld naar 2,70 procent tegenover een eerste schatting van 2 procent. De stijging is met name het gevolg van hogere voorraden.

De orders voor duurzame goederen bleven ongewijzigd in oktober maar de verkoop van nieuwe woningen bleef onder de erwachtingen.

November zal volgens Royal Bank of Scotland de geschiedenis ingaan als een zoutloze maand op de financiële markten. De S&P500 steeg op weekbasis met 0,5 procent waarmee de index de maand 0,28 procent hoger afsloot. In de Verenigde Staten heerste optimisme over het afwenden van extra besparingen en belastingverhogingen vanaf 1 januari. Het groeicijfer van het derde kwartaal werd opwaarts bijgesteld naar 2,70 procent tegenover een eerste schatting van 2 procent. De stijging is met name het gevolg van hogere voorraden. De orders voor duurzame goederen bleven ongewijzigd in oktober maar de verkoop van nieuwe woningen bleef onder de erwachtingen.