Het bedrijf is er door de introductie van nieuwe medicijnen en stabiele inkomsten bij andere divisies in geslaagd om het patentverlies van omzetmaker Diovan op te vangen.

De operationele omzet steeg met 4% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Er komen steeds meer generieke substituten voor Diovan op de markt, we voorzien de rest van het jaar dalende omzetten voor het hartmedicijn.

Ook voor enkele relatief nieuwe medicijnen zoals Lucentis en Gilenya is de concurrentie verhevigd; dat maakt het lastiger om het omzetverlies van Diovan met deze middelen te compenseren.

Terwijl de concurrentie is toegenomen voor enkele medicijnen boekt Novartis solide vooruitgang met de introductie van een nieuwe generatie medicijnen.

ABN Amro voorziet de komende jaren hoge omzetten voor het medicijn RLX030 tegen hartfalen, NVA237/QVA149 tegen aandoeningen aan de luchtwegen en AIN457 tegen immuniteitsziekten.

De registratie van het merk Afinitor als borstkankerremmer zal de omzetten van het middel de komende jaren stuwen.

Novartis boekt ook goede vooruitgang met het op orde brengen van de consumentendivisie.

Door middel van samenwerkingsverbanden met externe fabrikanten is de productiecapaciteit opgevoerd, evenals bij het onderdeel Lincoln zelf.

Daardoor kan deze divisie de komende jaren groeien. Omdat de farmaceut er snel in is geslaagd om winkels te herbevoorraden na productieproblemen heeft het merk geen imagoschade opgelopen.

Het bedrijf is er door de introductie van nieuwe medicijnen en stabiele inkomsten bij andere divisies in geslaagd om het patentverlies van omzetmaker Diovan op te vangen. De operationele omzet steeg met 4% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Er komen steeds meer generieke substituten voor Diovan op de markt, we voorzien de rest van het jaar dalende omzetten voor het hartmedicijn. Ook voor enkele relatief nieuwe medicijnen zoals Lucentis en Gilenya is de concurrentie verhevigd; dat maakt het lastiger om het omzetverlies van Diovan met deze middelen te compenseren. Terwijl de concurrentie is toegenomen voor enkele medicijnen boekt Novartis solide vooruitgang met de introductie van een nieuwe generatie medicijnen. ABN Amro voorziet de komende jaren hoge omzetten voor het medicijn RLX030 tegen hartfalen, NVA237/QVA149 tegen aandoeningen aan de luchtwegen en AIN457 tegen immuniteitsziekten. De registratie van het merk Afinitor als borstkankerremmer zal de omzetten van het middel de komende jaren stuwen. Novartis boekt ook goede vooruitgang met het op orde brengen van de consumentendivisie. Door middel van samenwerkingsverbanden met externe fabrikanten is de productiecapaciteit opgevoerd, evenals bij het onderdeel Lincoln zelf. Daardoor kan deze divisie de komende jaren groeien. Omdat de farmaceut er snel in is geslaagd om winkels te herbevoorraden na productieproblemen heeft het merk geen imagoschade opgelopen.