Het operationele resultaat klom in het vierde kwartaal 72% in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder, toen vele afboekingen de resultaten drukten.

De winst in 2012 steeg met 4% naar USD 32 miljard, terwijl de omzet 3% daalde naar USD 56,7 miljard. Dat kwam omdat een aantal patenten (Diovan, Gleevec) afliep.

Novartis verwacht dat 14 nieuwe medicijnen ieder tegen 2015 een omzet van meer dan USD 1 miljard zullen generen. Het nieuwe borstkankermedicijn Affinitor doet het erg goed. Nieuwe medicijnen met de dezelfde werkbare stof worden nu getest.

Het vertrek van oud-topman Vasella geeft de huidige CEO Jimenez lucht om orde te scheppen in de gediversifieerde portfolio en zich meer te richten op biotechnologie.

Het aandeel is niet overdreven geprijsd, terwijl het dividendrendement 3,8% bedraagt.

Er zit meer in het vat; het momentum voor omzetgroei groeit. Het nieuwe management in de Verenigde Staten is meer resultaatgedreven en heeft aandacht voor aandeelhouders.

De analisten van ABN Amro handhaven hun opinie Kopen/Aanbevolen voor het aandeel.

Het operationele resultaat klom in het vierde kwartaal 72% in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder, toen vele afboekingen de resultaten drukten. De winst in 2012 steeg met 4% naar USD 32 miljard, terwijl de omzet 3% daalde naar USD 56,7 miljard. Dat kwam omdat een aantal patenten (Diovan, Gleevec) afliep. Novartis verwacht dat 14 nieuwe medicijnen ieder tegen 2015 een omzet van meer dan USD 1 miljard zullen generen. Het nieuwe borstkankermedicijn Affinitor doet het erg goed. Nieuwe medicijnen met de dezelfde werkbare stof worden nu getest. Het vertrek van oud-topman Vasella geeft de huidige CEO Jimenez lucht om orde te scheppen in de gediversifieerde portfolio en zich meer te richten op biotechnologie. Het aandeel is niet overdreven geprijsd, terwijl het dividendrendement 3,8% bedraagt. Er zit meer in het vat; het momentum voor omzetgroei groeit. Het nieuwe management in de Verenigde Staten is meer resultaatgedreven en heeft aandacht voor aandeelhouders. De analisten van ABN Amro handhaven hun opinie Kopen/Aanbevolen voor het aandeel.