Nout Wellink (ECB): "Het is niet de taak van de centrale bank om individuele landen te redden, landen die dreigen insolvabel te worden. De ECB is niet opgericht om de risico's van de economieën van de verschillende Europese landen op haar balans te nemen."

De Europese Centrale Bank wil dat de overheden meer hun eigen verantwoordelijkheid opnemen. Willink: "Gisteren was er het (Italiaans) voorstel om een E-bond in het leven te roepen, maar ook daar kan ik me niet in vinden. Zo'n Europese obligatie zou het financieel systeem doen verzwakken, want het is een stiekeme manier om schulden door andere landen te helpen doen dragen. Ik zit op dezelfde golflengte als de Duitse kanselier Angela Merkel, die evenmin te vinden is voor de emissie van Europese obligaties of E-bonds."

Nout Wellink (ECB): "Het is niet de taak van de centrale bank om individuele landen te redden, landen die dreigen insolvabel te worden. De ECB is niet opgericht om de risico's van de economieën van de verschillende Europese landen op haar balans te nemen." De Europese Centrale Bank wil dat de overheden meer hun eigen verantwoordelijkheid opnemen. Willink: "Gisteren was er het (Italiaans) voorstel om een E-bond in het leven te roepen, maar ook daar kan ik me niet in vinden. Zo'n Europese obligatie zou het financieel systeem doen verzwakken, want het is een stiekeme manier om schulden door andere landen te helpen doen dragen. Ik zit op dezelfde golflengte als de Duitse kanselier Angela Merkel, die evenmin te vinden is voor de emissie van Europese obligaties of E-bonds."