Roubini wordt vaak gedoodverfd als een geboren pessimist, maar recent is hij toch iets positiever geworden. De professor vreest namelijk niet langer dat we aan de vooravond van een grote instorting staan, hij vreest echter alleen dat het risico op zo'n scenario niet uitgesloten is.

De Amerikaanse centrale bank zal haar rente weliswaar verhogen, maar dat zal slechts geleidelijk aan gebeuren. Die rente zal dus relatief laag blijven, met als gevolg dat de kredietverstrekking op een hoog niveau zal blijven. Daardoor blijven de risico's op de vorming van meer zeepbellen aanwezig.

Roubini wordt vaak gedoodverfd als een geboren pessimist, maar recent is hij toch iets positiever geworden. De professor vreest namelijk niet langer dat we aan de vooravond van een grote instorting staan, hij vreest echter alleen dat het risico op zo'n scenario niet uitgesloten is. De Amerikaanse centrale bank zal haar rente weliswaar verhogen, maar dat zal slechts geleidelijk aan gebeuren. Die rente zal dus relatief laag blijven, met als gevolg dat de kredietverstrekking op een hoog niveau zal blijven. Daardoor blijven de risico's op de vorming van meer zeepbellen aanwezig.