De olieprijs is gisteren voor de derde dag op rij gestegen tot een nieuwe piek voor de afgelopen 29 maanden. Aanleiding was het feit dat Kaddafi-getrouwe strijdkrachten in Libië een nieuw offensief waren begonnen.

Marc Ground, analist bij Standard Bank Plc, is van mening dat het belangrijkste gevaar van de stijging van de olieprijs het oplopend inflatiegevaar is. Duurdere olie betekent meer inflatie, zo eenvoudig liggen de zaken.

Ook andere analisten zijn van mening dat de gebeurtenissen in het Midden-Oosten de kaarten grondig door elkaar hebben geschud. Het valt onmogelijk te voorspellen hoe dit allemaal gaat aflopen.

De olieprijs is gisteren voor de derde dag op rij gestegen tot een nieuwe piek voor de afgelopen 29 maanden. Aanleiding was het feit dat Kaddafi-getrouwe strijdkrachten in Libië een nieuw offensief waren begonnen. Marc Ground, analist bij Standard Bank Plc, is van mening dat het belangrijkste gevaar van de stijging van de olieprijs het oplopend inflatiegevaar is. Duurdere olie betekent meer inflatie, zo eenvoudig liggen de zaken. Ook andere analisten zijn van mening dat de gebeurtenissen in het Midden-Oosten de kaarten grondig door elkaar hebben geschud. Het valt onmogelijk te voorspellen hoe dit allemaal gaat aflopen.