Vanuit het World Economic Forum (WEF) in Davos tweette Roubini een nieuwe waarschuwing, hij ziet namelijk nieuwe doemscenario's opduiken. De huidige situatie lijkt volgens de professor namelijk verdacht sterk op die vlak voor het uitbreken van de revoltes van 1848 en 1968.

Het probleem is namelijk de groeiende ongelijkheid in de wereld die vroeg of laat tot een sociale explosie zal leiden. In 1848 zijn de Fransen in opstand gekomen, in 1968 zijn er wereldwijd protesten geweest tegenover de politiek zoals die op dat moment door de regeringen werd gevoerd. Tegen die achtergrond kan 2014 een spannend jaar worden.

Vanuit het World Economic Forum (WEF) in Davos tweette Roubini een nieuwe waarschuwing, hij ziet namelijk nieuwe doemscenario's opduiken. De huidige situatie lijkt volgens de professor namelijk verdacht sterk op die vlak voor het uitbreken van de revoltes van 1848 en 1968. Het probleem is namelijk de groeiende ongelijkheid in de wereld die vroeg of laat tot een sociale explosie zal leiden. In 1848 zijn de Fransen in opstand gekomen, in 1968 zijn er wereldwijd protesten geweest tegenover de politiek zoals die op dat moment door de regeringen werd gevoerd. Tegen die achtergrond kan 2014 een spannend jaar worden.