We bevinden ons volgens Roubini nu op bodem of toch alleszins daar dicht bij. Het ergste zou achter de rug zijn, hoewel de recessie mogelijk nog zal aanslepen tot het einde van dit jaar.

De professor is duidelijk optimistischer geworden dan een maand geleden, want in juni voorspelde Roubini nog dat de crisis nog zes tot negen maanden kon aanspelen. Hij sprak toen van "more yellow weeds than green shoots".

Roubini is wel van mening dat er een tweede economisch stimuleringsplan noodzakelijk is, onder andere omdat de arbeidsmarkt, de industriële productie en de vastgoedmarkt zwak blijven. Dat tweede programma zou een waarde van 250 miljard dollar mogen hebben.

We bevinden ons volgens Roubini nu op bodem of toch alleszins daar dicht bij. Het ergste zou achter de rug zijn, hoewel de recessie mogelijk nog zal aanslepen tot het einde van dit jaar. De professor is duidelijk optimistischer geworden dan een maand geleden, want in juni voorspelde Roubini nog dat de crisis nog zes tot negen maanden kon aanspelen. Hij sprak toen van "more yellow weeds than green shoots".Roubini is wel van mening dat er een tweede economisch stimuleringsplan noodzakelijk is, onder andere omdat de arbeidsmarkt, de industriële productie en de vastgoedmarkt zwak blijven. Dat tweede programma zou een waarde van 250 miljard dollar mogen hebben.