Toch is het volgens Roubini nog te vroeg voor overdreven optimisme. Hij gaat er van uit dat het herstel slecht beperkt zal zijn. De VS-economie zal nog minstens twee jaar onder haar potentieel blijven groeien.

De vooruitzichten voor Azië zien er beter uit dan die voor Europa, Japan en de Verenigde Staten. De meest recent gepubliceerde indicatoren laten bijvoorbeeld een herstel in Zuid-Korea zien.

Het belangrijkste risico is dat de geïndustrialiseerde landen zich niet snel genoeg gaan herstellen of dat de opleving in China gaat vertragen. Voor China rekent hij voor dit jaar op een groei met 6%.

Toch is het volgens Roubini nog te vroeg voor overdreven optimisme. Hij gaat er van uit dat het herstel slecht beperkt zal zijn. De VS-economie zal nog minstens twee jaar onder haar potentieel blijven groeien. De vooruitzichten voor Azië zien er beter uit dan die voor Europa, Japan en de Verenigde Staten. De meest recent gepubliceerde indicatoren laten bijvoorbeeld een herstel in Zuid-Korea zien. Het belangrijkste risico is dat de geïndustrialiseerde landen zich niet snel genoeg gaan herstellen of dat de opleving in China gaat vertragen. Voor China rekent hij voor dit jaar op een groei met 6%.