De professor, die veel aandacht krijgt op Wall Street, heef de bal de laatste maanden verschillende keren flink misgeslagen. In april 2009 voorspelde Nouriel Roubini dat de markt de bodem uit maart van datzelfde jaar op 6500 opnieuw zou gaan testen. Quid non.

In juli 2009 omschreef Nouriel Roubini de stijging van de koersen als een bear rally. Over de volgende negen maanden werd een stijging met 38% opgetekend. Ook de voorspelling van een forse correctie in oktober 2009 bleek een slag in het water te zijn.

Nouriel Roubini heeft nu de kansen op een double-dip recessie op 40% ingeschat. Dat is al een stuk mninder dan enkele weken geleden. Zijn prognoses worden overigens steeds optimistischer. À propos: Nouriel Roubini slaagde er niet in om de opleving van de Amerikaanse economie te voorspellen.

De professor, die veel aandacht krijgt op Wall Street, heef de bal de laatste maanden verschillende keren flink misgeslagen. In april 2009 voorspelde Nouriel Roubini dat de markt de bodem uit maart van datzelfde jaar op 6500 opnieuw zou gaan testen. Quid non. In juli 2009 omschreef Nouriel Roubini de stijging van de koersen als een bear rally. Over de volgende negen maanden werd een stijging met 38% opgetekend. Ook de voorspelling van een forse correctie in oktober 2009 bleek een slag in het water te zijn. Nouriel Roubini heeft nu de kansen op een double-dip recessie op 40% ingeschat. Dat is al een stuk mninder dan enkele weken geleden. Zijn prognoses worden overigens steeds optimistischer. À propos: Nouriel Roubini slaagde er niet in om de opleving van de Amerikaanse economie te voorspellen.