Hij is namelijk van mening dat de risico's op een grote crisis rond de Fragile Five, waarmee de vijf groeilanden Indië, Indonesië, Brazilië, Turkije en Zuid-Afrika worden bedoeld, relatief klein zijn. Roubini verwacht met andere woorden dat alles zal koelen zonder blazen.

Het voordeel dat het vermelde vijftal heeft, is dat ze over flexibele rentevoeten beschikken, evenals over een grote oorlogskas vol vreemde valuta's. Bovendien heeft geen van de vijf landen grote posities in swaps uitstaan, zodat vanuit die hoek dus ook geen echt gevaar dreigt.

Hij is namelijk van mening dat de risico's op een grote crisis rond de Fragile Five, waarmee de vijf groeilanden Indië, Indonesië, Brazilië, Turkije en Zuid-Afrika worden bedoeld, relatief klein zijn. Roubini verwacht met andere woorden dat alles zal koelen zonder blazen. Het voordeel dat het vermelde vijftal heeft, is dat ze over flexibele rentevoeten beschikken, evenals over een grote oorlogskas vol vreemde valuta's. Bovendien heeft geen van de vijf landen grote posities in swaps uitstaan, zodat vanuit die hoek dus ook geen echt gevaar dreigt.