Volgens New York University professor economie Nouriel Roubini zou de Europese Centrale Bank toch beter overwegen om de rente naar nul te laten zakken, kwestie van de economie meer zuurstof te geven.

Bovenop de gevolgen van de bankencrisis is nu ook schuldencrisis gekomen, zodat de ECB er goed aan zou doen om alle zeilen bij te zetten.

Door de rente nog met een vol procent te laten zakken, zou de Europese bedrijfswereld de noodzakelijke zuurstof krijgen.

Het is niet onmogelijk dat de ECB in de toekomst nog meer niet-standaardmaatregelen zal moeten nemen, want de crisis is nog steeds niet achter de rug.

Een eerste aanzet daartoe zou echter al de verlaging van de basisrente met 1% kunnen zijn, een operatie die in één of twee schuifjes kan gebeuren.

Volgens New York University professor economie Nouriel Roubini zou de Europese Centrale Bank toch beter overwegen om de rente naar nul te laten zakken, kwestie van de economie meer zuurstof te geven. Bovenop de gevolgen van de bankencrisis is nu ook schuldencrisis gekomen, zodat de ECB er goed aan zou doen om alle zeilen bij te zetten. Door de rente nog met een vol procent te laten zakken, zou de Europese bedrijfswereld de noodzakelijke zuurstof krijgen. Het is niet onmogelijk dat de ECB in de toekomst nog meer niet-standaardmaatregelen zal moeten nemen, want de crisis is nog steeds niet achter de rug. Een eerste aanzet daartoe zou echter al de verlaging van de basisrente met 1% kunnen zijn, een operatie die in één of twee schuifjes kan gebeuren.