Het optimisme van de professor betreft echter alleen de korte termijn, want Nouriel Roubini waarschuwt voor de moeder van alle zeepbellen. Deze is zich volop aan het hervormen en ze zwelt alsmaar meer op naarmate de centrale banken geld in het systeem blijven pompen.

Dat geld houdt de financiële markten momenteel recht, zodat die relatief weinig invloed ondervinden van de verhoging van de inkomstenbelastingen in de Verenigde Staten, van de gestegen benzineprijzen en van het dreigende sequester (automatische besparingen).

De kruik gaat echter zolang te water tot ze barst, op een bepaald moment zal de politiek van de centrale banken zich als een boemerang tegen de markten keren.

Het optimisme van de professor betreft echter alleen de korte termijn, want Nouriel Roubini waarschuwt voor de moeder van alle zeepbellen. Deze is zich volop aan het hervormen en ze zwelt alsmaar meer op naarmate de centrale banken geld in het systeem blijven pompen. Dat geld houdt de financiële markten momenteel recht, zodat die relatief weinig invloed ondervinden van de verhoging van de inkomstenbelastingen in de Verenigde Staten, van de gestegen benzineprijzen en van het dreigende sequester (automatische besparingen). De kruik gaat echter zolang te water tot ze barst, op een bepaald moment zal de politiek van de centrale banken zich als een boemerang tegen de markten keren.