Sommige economen geloven nog steeds in een harde landing voor de Chinese economie, anderen denken dat die landing eerder aan de zachte kant zal zijn. Volgens Roubini is de kans groot dat het een eerder onzachte landing zal worden. Dat betekent dat het Chinees BBP tegen 2016 met minder dan 6% zal groeien.

De Chinese regering zal echter de verkeerde beslissingen blijven treffen en dat zal de economie van het land zuur opbreken. Volgens Dr. Doom houden de markten momenteel nog onvoldoende rekening met het feit dat het in China nog altijd kan mislopen.

Sommige economen geloven nog steeds in een harde landing voor de Chinese economie, anderen denken dat die landing eerder aan de zachte kant zal zijn. Volgens Roubini is de kans groot dat het een eerder onzachte landing zal worden. Dat betekent dat het Chinees BBP tegen 2016 met minder dan 6% zal groeien. De Chinese regering zal echter de verkeerde beslissingen blijven treffen en dat zal de economie van het land zuur opbreken. Volgens Dr. Doom houden de markten momenteel nog onvoldoende rekening met het feit dat het in China nog altijd kan mislopen.