Yellen had onlangs verklaard geen enkel spoor te zien van zeepbellen die zich zouden ontwikkelen als gevolg van de ruime monetaire politiek zoals die door de FED wordt gevoerd. Volgens de FED-dame is er voldoende toezicht om te voorkomen dat zich inderdaad zeepbellen zouden vormen.

Roubini is het daar vanzelfsprekend niet mee eens. Door de rente veel te lang laag te houden, dreigt de Amerikaanse centrale bank dezelfde fout te maken als in 2004-2006, toen een te soepel monetair beleid er uiteindelijk toe leidde dat de vastgoedmarkt een gigantische zeepbel werd, met de gekende gevolgen.

Yellen had onlangs verklaard geen enkel spoor te zien van zeepbellen die zich zouden ontwikkelen als gevolg van de ruime monetaire politiek zoals die door de FED wordt gevoerd. Volgens de FED-dame is er voldoende toezicht om te voorkomen dat zich inderdaad zeepbellen zouden vormen. Roubini is het daar vanzelfsprekend niet mee eens. Door de rente veel te lang laag te houden, dreigt de Amerikaanse centrale bank dezelfde fout te maken als in 2004-2006, toen een te soepel monetair beleid er uiteindelijk toe leidde dat de vastgoedmarkt een gigantische zeepbel werd, met de gekende gevolgen.