Maar het pessimisme heeft opnieuw toegeslagen, Nouriel Roubini twijfelt er namelijk sterk aan dat China aan de beterhand is. Op het World Economic Forum in Davos verklaarde Dr. Doom dat het onwaarschijnlijk lijkt dat China intern voldoende hervormingen kan doorvoeren om de economische situatie veilig te stellen.

De stichter van Roubini Global Economics stelt dat China veel te afhankelijk is van investeringen, terwijl er te grote onevenwichten bestaan tussen kwaliteit en kwantiteit van de groei van de Chinese economie. Volgens Roubini wordt dit treffend aangetoond door de problemen met de veiligheid, onder andere wat betreft het milieu.

Maar het pessimisme heeft opnieuw toegeslagen, Nouriel Roubini twijfelt er namelijk sterk aan dat China aan de beterhand is. Op het World Economic Forum in Davos verklaarde Dr. Doom dat het onwaarschijnlijk lijkt dat China intern voldoende hervormingen kan doorvoeren om de economische situatie veilig te stellen. De stichter van Roubini Global Economics stelt dat China veel te afhankelijk is van investeringen, terwijl er te grote onevenwichten bestaan tussen kwaliteit en kwantiteit van de groei van de Chinese economie. Volgens Roubini wordt dit treffend aangetoond door de problemen met de veiligheid, onder andere wat betreft het milieu.