Nouriel Roubini: "De stress tests voor de Europese banken zijn inderdaad een grap. De testen waren simpelweg niet 'stressful' genoeg. De kans is mijn inziens klein dat de resultaten van de stress tests het vertrouwen op de financiële markten gaan doen herstellen."

Roubini kreeg steun van Pavan Wadhwa van JP MorganChase, die de testen eveneens een grap noemde. Volgens Wadhwa moet het ergste nu nog komen: "Mijn voornaamste punt van kritiek is dat alleen de trading books van de banken aan een test werden onderworpen, terwijl dat niet gebeurde voor de accrual books (de obligaties die tot eindvervaldag in portefeuille worden gehouden). Daardoor waren de Tier 1 ratio's voor 2,90% te positief. Wanneer hiermee wordt rekening gehouden, zouden 54 banken niet geslaagd zijn."

Nouriel Roubini: "De stress tests voor de Europese banken zijn inderdaad een grap. De testen waren simpelweg niet 'stressful' genoeg. De kans is mijn inziens klein dat de resultaten van de stress tests het vertrouwen op de financiële markten gaan doen herstellen." Roubini kreeg steun van Pavan Wadhwa van JP MorganChase, die de testen eveneens een grap noemde. Volgens Wadhwa moet het ergste nu nog komen: "Mijn voornaamste punt van kritiek is dat alleen de trading books van de banken aan een test werden onderworpen, terwijl dat niet gebeurde voor de accrual books (de obligaties die tot eindvervaldag in portefeuille worden gehouden). Daardoor waren de Tier 1 ratio's voor 2,90% te positief. Wanneer hiermee wordt rekening gehouden, zouden 54 banken niet geslaagd zijn."