Daarbij lijken vooral de Fragile Five kwetsbaar, het betreft vijf groeimarkten waar dit jaar verkiezingen plaatsvinden en die dus de speculatie het sterkst kunnen voelen. Die Fragile Five zijn Zuid-Afrika, Rusland, Turkije en Indonesië. De valuta's van verschillende van deze landen werden vorige week al hard geraakt.

Bovendien is er de politieke onzekerheid en sociale onrust in tal van andere landen. Dat maakt dat uiteindelijk niet alleen de groeilanden, maar ook de geïndustrialiseerde landen kwestbaar blijven voor forse koersbewegingen. Roubini sluit niet uit dat het een bewogen jaar zal worden.

Daarbij lijken vooral de Fragile Five kwetsbaar, het betreft vijf groeimarkten waar dit jaar verkiezingen plaatsvinden en die dus de speculatie het sterkst kunnen voelen. Die Fragile Five zijn Zuid-Afrika, Rusland, Turkije en Indonesië. De valuta's van verschillende van deze landen werden vorige week al hard geraakt. Bovendien is er de politieke onzekerheid en sociale onrust in tal van andere landen. Dat maakt dat uiteindelijk niet alleen de groeilanden, maar ook de geïndustrialiseerde landen kwestbaar blijven voor forse koersbewegingen. Roubini sluit niet uit dat het een bewogen jaar zal worden.