De zogenaamde bazooka - enkele weken geleden nog voorgesteld als hét wondermiddel - zou inmiddels al niet meer werken. Het probleem is dat de Europese overheden zelf vol ongeloof langs de zijlijn dek komende gebeurtenissen afwachten. Steeds meer analisten houden rekening met een implosie van de eurozone.

Nouriel Roubini: "De shock op de financiële markten kan dan groter zijn dan in 2008. Die crisis sleept nu al twee jaar aan en ze wordt erger met de dag. Inderdaad, naarmate de tijd verstrijkt worden de kansen groter en groter dat er 'iets' ernstigs gaat gebeuren. De overheden hebben de greep de financiële markten volledig verloren en dat gaat zware gevolgen hebben op economisch vlak. De Verenigde Staten gaan overigens de dans niet kunnen ontspringen. In normale omstandigheden zat er een milde recessie in de kaarten, maar dat dreigt nu een zware recessie te worden."

De zogenaamde bazooka - enkele weken geleden nog voorgesteld als hét wondermiddel - zou inmiddels al niet meer werken. Het probleem is dat de Europese overheden zelf vol ongeloof langs de zijlijn dek komende gebeurtenissen afwachten. Steeds meer analisten houden rekening met een implosie van de eurozone. Nouriel Roubini: "De shock op de financiële markten kan dan groter zijn dan in 2008. Die crisis sleept nu al twee jaar aan en ze wordt erger met de dag. Inderdaad, naarmate de tijd verstrijkt worden de kansen groter en groter dat er 'iets' ernstigs gaat gebeuren. De overheden hebben de greep de financiële markten volledig verloren en dat gaat zware gevolgen hebben op economisch vlak. De Verenigde Staten gaan overigens de dans niet kunnen ontspringen. In normale omstandigheden zat er een milde recessie in de kaarten, maar dat dreigt nu een zware recessie te worden."