Nouriel Roubini: "Schroef de besparingsmaatregelen terug of we hervallen in recessie, zo eenvoudig liggen de zaken. Bovendien zijn de risico's op deflatie nog steeds aanwezig en doen de besparingen de risico's op faillissementen niet verdwijnen."

Het wordt pas mogelijk om effectief te besparen en de belastingen te verhogen wanneer de economie zich herstelt. Roubini: "Veel landen kijken alleen maar naar de korte termijn en verliezen de lange termijn uit het oog. Op korte termijn is het belangrijk dat de economie wordt gestimuleerd, op lange termijn kunnen dan de begrotingsdeficieten aangepakt worden. Het heeft echter weinig zin om het paard achter de wagen te spannen, zoals men nu bezig is."

Nouriel Roubini: "Schroef de besparingsmaatregelen terug of we hervallen in recessie, zo eenvoudig liggen de zaken. Bovendien zijn de risico's op deflatie nog steeds aanwezig en doen de besparingen de risico's op faillissementen niet verdwijnen." Het wordt pas mogelijk om effectief te besparen en de belastingen te verhogen wanneer de economie zich herstelt. Roubini: "Veel landen kijken alleen maar naar de korte termijn en verliezen de lange termijn uit het oog. Op korte termijn is het belangrijk dat de economie wordt gestimuleerd, op lange termijn kunnen dan de begrotingsdeficieten aangepakt worden. Het heeft echter weinig zin om het paard achter de wagen te spannen, zoals men nu bezig is."