Nouriel Roubini: "De probleemgevallen in de eurozone kunnen het nog moeilijk krijgen. Wanneer China en andere groeimarkten hun valuta's via interventies beletten te stijgen, kunnen landen met grote deficieten alleen in een deflatie-scenario belanden. Die gaat onvermijdelijk leiden tot een recessie."

De problemen stellen zich uiteraard vooral bij de PIIGS, die het meest gebaat zouden zijn bij een depreciatie van de euro. Roubini: "Hier speelt Duitsland echter onvrijwillig de rol van spelbreker, want de economische kracht van dit land houdt de euro sterk. Het deflatie-scenario stelt zich nog explicieter bij Japan, dat dringend behoefte heeft aan een zwakkere yen. Ik verwacht dat in ieder geval de Europese Centrale Bank gaat interveniëren, maar die interventies zullen niet veel zoden aan de dijk brengen."

Nouriel Roubini: "De probleemgevallen in de eurozone kunnen het nog moeilijk krijgen. Wanneer China en andere groeimarkten hun valuta's via interventies beletten te stijgen, kunnen landen met grote deficieten alleen in een deflatie-scenario belanden. Die gaat onvermijdelijk leiden tot een recessie." De problemen stellen zich uiteraard vooral bij de PIIGS, die het meest gebaat zouden zijn bij een depreciatie van de euro. Roubini: "Hier speelt Duitsland echter onvrijwillig de rol van spelbreker, want de economische kracht van dit land houdt de euro sterk. Het deflatie-scenario stelt zich nog explicieter bij Japan, dat dringend behoefte heeft aan een zwakkere yen. Ik verwacht dat in ieder geval de Europese Centrale Bank gaat interveniëren, maar die interventies zullen niet veel zoden aan de dijk brengen."