Nouriel Roubini: "Obama wil alleen maar kleingeld uitsparen, meer niet. De voorgestelde besparingen zijn klein bier in vergelijking met een begrotingstekort van meer dan 1000 miljard dollar."

Nouriel Roubini, die met zijn Roubini Global Economics geen spraakmakende verklaringen schuwt, is van mening dat de Verenigde Staten uiteindelijk de belastingen zal moeten verhogen: "Obama wil bijvoorbeeld de defensive-uitgaven voor vijf jaar bevriezen, wat ongeveer 400 miljard dollar zal besparen. Er is echter veel meer nodig om het begrotingsdeficiet terug te dringen. Onder andere de Social Security zal moeten worden hervormd."

Nouriel Roubini: "Obama wil alleen maar kleingeld uitsparen, meer niet. De voorgestelde besparingen zijn klein bier in vergelijking met een begrotingstekort van meer dan 1000 miljard dollar." Nouriel Roubini, die met zijn Roubini Global Economics geen spraakmakende verklaringen schuwt, is van mening dat de Verenigde Staten uiteindelijk de belastingen zal moeten verhogen: "Obama wil bijvoorbeeld de defensive-uitgaven voor vijf jaar bevriezen, wat ongeveer 400 miljard dollar zal besparen. Er is echter veel meer nodig om het begrotingsdeficiet terug te dringen. Onder andere de Social Security zal moeten worden hervormd."