Er is op de eerste plaats de bezorgdheid over de vorming van zeepbellen op de financiële markten. Volgens Roubini zijn vooral de zeepbellen op de vastgoedmarkt zorgwekkend. Ze vormen namelijk een bedreiging voor het financieel systeem, zoals in 2008 al is gebleken.

Aan de andere kant is er het probleem van de superlage inflatie, waarbij zelfs de risico's op deflatie steeds duidelijkere vormen beginnen aan te nemen. Dit probleem kan zelfs nog grotere vormen aannemen wanneer de centrale banken niet beginnen met het terugdraaien van de beschermingsmaatregelen.

Er is op de eerste plaats de bezorgdheid over de vorming van zeepbellen op de financiële markten. Volgens Roubini zijn vooral de zeepbellen op de vastgoedmarkt zorgwekkend. Ze vormen namelijk een bedreiging voor het financieel systeem, zoals in 2008 al is gebleken. Aan de andere kant is er het probleem van de superlage inflatie, waarbij zelfs de risico's op deflatie steeds duidelijkere vormen beginnen aan te nemen. Dit probleem kan zelfs nog grotere vormen aannemen wanneer de centrale banken niet beginnen met het terugdraaien van de beschermingsmaatregelen.