Nouriel Roubini: "De yen zal fors in koers moeten dalen om de Japanse economie te ondersteunen. De binnenlandse vraag zal geruime tijd zwak blijven, dus moet het economisch herstel van de export komen. Op fundamentele basis kan het dus niet anders of de yen zal in koers moeten dalen tegenover de dollar."

Een tweede factor waar volgens Roubini mee rekening zal moeten worden gehouden, is de wederopbouw van het land: "Het herstellen van de aangerichte schade gaat massa's geld kosten, zoveel is duidelijk. Japan zal de schulden verder opstapelen, met als gevolg onvermijdelijk verdere druk op de koers van de yen. Ook bekeken vanuit die invalshoek kan de koers van de yen alleen maar dalen."

Nouriel Roubini: "De yen zal fors in koers moeten dalen om de Japanse economie te ondersteunen. De binnenlandse vraag zal geruime tijd zwak blijven, dus moet het economisch herstel van de export komen. Op fundamentele basis kan het dus niet anders of de yen zal in koers moeten dalen tegenover de dollar." Een tweede factor waar volgens Roubini mee rekening zal moeten worden gehouden, is de wederopbouw van het land: "Het herstellen van de aangerichte schade gaat massa's geld kosten, zoveel is duidelijk. Japan zal de schulden verder opstapelen, met als gevolg onvermijdelijk verdere druk op de koers van de yen. Ook bekeken vanuit die invalshoek kan de koers van de yen alleen maar dalen."