Roubini is een econoom met een aparte visie op de feiten en ook ditmaal stelde hij zijn publiek niet teleur. De Amerikaanse professor herhaalde nogmaals dat het hoog tijd is dat Europa orde op zaken stelt.

Nouriel Roubini: "De koers van de euro moet met 20% tot 30% naar omlaag om te voorkomen dat de crisis zich verder verspreid doorheen Europa. Een lagere munt kan de bedreigde landen uit de Europese periferie weer wat meer zuurstof geven. Daarnaast moeten de besparingsmaatregelen worden ingehouden of zelfs teruggeschroefd om de economische groei te stimuleren. De problemen in de eurozone zitten te diep om alleen door geldcreatie te worden opgelost. Het zal jaren duren alvorens er orde op zaken kan worden gesteld, maar daarbij is het wel noodzakelijk dat de Europese Unie nu krachtige maatregelen gaat nemen. Niet alleen de enorme schuldengraad vormt een probleem in Europa, maar de lopende rekeningen van sommige landen vormen mijn inziens een bron van zorgen. De situatie zal volgens mij van dichtbij gemonitord moeten worden."

Roubini is een econoom met een aparte visie op de feiten en ook ditmaal stelde hij zijn publiek niet teleur. De Amerikaanse professor herhaalde nogmaals dat het hoog tijd is dat Europa orde op zaken stelt. Nouriel Roubini: "De koers van de euro moet met 20% tot 30% naar omlaag om te voorkomen dat de crisis zich verder verspreid doorheen Europa. Een lagere munt kan de bedreigde landen uit de Europese periferie weer wat meer zuurstof geven. Daarnaast moeten de besparingsmaatregelen worden ingehouden of zelfs teruggeschroefd om de economische groei te stimuleren. De problemen in de eurozone zitten te diep om alleen door geldcreatie te worden opgelost. Het zal jaren duren alvorens er orde op zaken kan worden gesteld, maar daarbij is het wel noodzakelijk dat de Europese Unie nu krachtige maatregelen gaat nemen. Niet alleen de enorme schuldengraad vormt een probleem in Europa, maar de lopende rekeningen van sommige landen vormen mijn inziens een bron van zorgen. De situatie zal volgens mij van dichtbij gemonitord moeten worden."