Maar de onderliggende problemen zijn nog niet opgelost en als het Nouriel Roubini (die nog steeds de bijnaam Dr. Doom verdient) zal dat ook niet snel gebeuren. De Amerikaanse professor gelooft dat er ingrijpende maatregelen noodzakelijk blijven.

Nouriel Roubini: "De Italiaanse staatsschulden moeten geherstructureerd worden, niet meer en niet minder. De huidige schuldengraad is onhoudbaar en alleen een ordentelijke herschikking kan een over kop gaan van het land beletten. De schuldengraad van het land bedraagt 120% en er is nauwelijks ruimte voor economische groei. Er is anderzijds een groei van het BBP met 5% nodig om de schulden alleen maar te stabiliseren. Daar bevinden we ons in de huidige situatie ver van af. Het is mijn inziens slechts een kwestie van tijd alvorens de groei negatief gaat worden, waardoor de problemen nog veel erger gaan worden."

Maar de onderliggende problemen zijn nog niet opgelost en als het Nouriel Roubini (die nog steeds de bijnaam Dr. Doom verdient) zal dat ook niet snel gebeuren. De Amerikaanse professor gelooft dat er ingrijpende maatregelen noodzakelijk blijven. Nouriel Roubini: "De Italiaanse staatsschulden moeten geherstructureerd worden, niet meer en niet minder. De huidige schuldengraad is onhoudbaar en alleen een ordentelijke herschikking kan een over kop gaan van het land beletten. De schuldengraad van het land bedraagt 120% en er is nauwelijks ruimte voor economische groei. Er is anderzijds een groei van het BBP met 5% nodig om de schulden alleen maar te stabiliseren. Daar bevinden we ons in de huidige situatie ver van af. Het is mijn inziens slechts een kwestie van tijd alvorens de groei negatief gaat worden, waardoor de problemen nog veel erger gaan worden."