Roubini verwijst daarbij naar het verleden, waarbij het ontbreken van inflatie vaak voor problemen zorgde. Tijdens de Great Depression van vorige eeuw was er sprake van deflatie en daar is niemand beter van geworden. Een lichte inflatie valt dus te verkiezen boven deflatie.

Ook het voorbeeld van Japan in de afgelopen 20 jaar toont aan dat deflatie niets oplost, wel integendeel. Nouriel Roubini is niet bepaald een goudkever, hij gelooft in een verder herstel van de Amerikaanse economie maar dan in zo'n tempo dat er geen inflatie gevaar zal opduiken.

Roubini verwijst daarbij naar het verleden, waarbij het ontbreken van inflatie vaak voor problemen zorgde. Tijdens de Great Depression van vorige eeuw was er sprake van deflatie en daar is niemand beter van geworden. Een lichte inflatie valt dus te verkiezen boven deflatie. Ook het voorbeeld van Japan in de afgelopen 20 jaar toont aan dat deflatie niets oplost, wel integendeel. Nouriel Roubini is niet bepaald een goudkever, hij gelooft in een verder herstel van de Amerikaanse economie maar dan in zo'n tempo dat er geen inflatie gevaar zal opduiken.