Nouriel Roubini: "De Indische economie gaat komend decennium sneller groeien dan de Chinese, op voorwaarde dat het land de beperkingen op buitenlandse investeringen opheft en meer gaat investeren in infrastructuurwerken. India is na China het land met de meeste inwoners in de wereld, maar in tegenstelling tot China wordt de economie er gedreven door de binnenlandse vraag. India moet het in veel mindere mate dan China van de export hebben."

De belangrijkste uitdaging voor India zal er uit bestaan om een groei met 9% vast te houden zonder dat de inflatie uit de hand loopt. Roubini: "De signalen zien er veelbelovend uit, want premier Manmohan Singh heeft een verdubbeling van de investeringen in wegen, havens, elektriciteitscentrales vooropgesteld tot een bedrag van 1000 miljard dollar in 2017. Ter vergelijking: de huidige kwaliteit van de Indische infrastructuur is minder goed dan die in Sri Lanka en in Ivoorkust."

Nouriel Roubini: "De Indische economie gaat komend decennium sneller groeien dan de Chinese, op voorwaarde dat het land de beperkingen op buitenlandse investeringen opheft en meer gaat investeren in infrastructuurwerken. India is na China het land met de meeste inwoners in de wereld, maar in tegenstelling tot China wordt de economie er gedreven door de binnenlandse vraag. India moet het in veel mindere mate dan China van de export hebben."De belangrijkste uitdaging voor India zal er uit bestaan om een groei met 9% vast te houden zonder dat de inflatie uit de hand loopt. Roubini: "De signalen zien er veelbelovend uit, want premier Manmohan Singh heeft een verdubbeling van de investeringen in wegen, havens, elektriciteitscentrales vooropgesteld tot een bedrag van 1000 miljard dollar in 2017. Ter vergelijking: de huidige kwaliteit van de Indische infrastructuur is minder goed dan die in Sri Lanka en in Ivoorkust."