De economische groei versnelt momenteel in India en dat betekent dat het land dringend nieuw kapitaal nodig heeft. Bovendien moet er ook massaal in onderwijs geïnvesteerd worden om voldoende geschoolde arbeidskrachten beschikbaar te hebben.

Roubini is van mening dat de onafhankelijkheid van de export een sterke troef is voor India.

De economie van het land lijkt klaar voor een V-vormig herstel, nadat de wereldwijde economische crisis ook de Indische economie onder druk had gezet. India moet in de komende jaren een groei met een enkel cijfer kunnen handhaven.

Op een persconferentie georganiseerd door Edelweiss Capital Ltd. in Mumbai verkaarde Roubini dat zowel Europa als de Verenigde Staten en Japan met deflatoire druk worden geconfronteerd. De groei van de wereldeconomie zal dan ook hoofdzakelijk van China en India moeten komen.

De economische groei versnelt momenteel in India en dat betekent dat het land dringend nieuw kapitaal nodig heeft. Bovendien moet er ook massaal in onderwijs geïnvesteerd worden om voldoende geschoolde arbeidskrachten beschikbaar te hebben. Roubini is van mening dat de onafhankelijkheid van de export een sterke troef is voor India. De economie van het land lijkt klaar voor een V-vormig herstel, nadat de wereldwijde economische crisis ook de Indische economie onder druk had gezet. India moet in de komende jaren een groei met een enkel cijfer kunnen handhaven. Op een persconferentie georganiseerd door Edelweiss Capital Ltd. in Mumbai verkaarde Roubini dat zowel Europa als de Verenigde Staten en Japan met deflatoire druk worden geconfronteerd. De groei van de wereldeconomie zal dan ook hoofdzakelijk van China en India moeten komen.