Nouriel Roubini: "Ik zie acht redenen om echt bezorgd te zijn en zet deze redenen even op rijtje

*Europa heeft een plan om een plan te maken om de banken te redden, maar ook niet meer dan dat.

*de huidige onzekerheid brengt mee dat de bedrijven geen reden zien om aan te werven, waardoor de werkloosheidsgraad hoog blijft.

*er is een vicieuze cirkel aan de gang, waarbij volatiliteit op de markten de economische activiteiten afremt met nog meer volatiliteit tot gevolg.

*de werkloosheidsgraad in de VS is in september gestegen tot 16,50% en dat is het hoogste niveau van het jaar.

*het proces van deleveraging is uitgesteld, onder andere omdat er grote uitgaven in de publieke sector worden gedaan

*we zitten in een Catch 22: de bedrijven investeren minder en werven minder aan omdat de consumptie laag is, waardoor de consumptie verder daalt.

*de inkomensongelijkheid in de Verenigde Staten neemt alsmaar toe en dat is slecht voor de economie.

*de overheid heeft haar kruit verschoten, ze zit op droog zaad en kan geen nieuwe investeringen doen."

Nouriel Roubini: "Ik zie acht redenen om echt bezorgd te zijn en zet deze redenen even op rijtje *Europa heeft een plan om een plan te maken om de banken te redden, maar ook niet meer dan dat. *de huidige onzekerheid brengt mee dat de bedrijven geen reden zien om aan te werven, waardoor de werkloosheidsgraad hoog blijft. *er is een vicieuze cirkel aan de gang, waarbij volatiliteit op de markten de economische activiteiten afremt met nog meer volatiliteit tot gevolg. *de werkloosheidsgraad in de VS is in september gestegen tot 16,50% en dat is het hoogste niveau van het jaar. *het proces van deleveraging is uitgesteld, onder andere omdat er grote uitgaven in de publieke sector worden gedaan *we zitten in een Catch 22: de bedrijven investeren minder en werven minder aan omdat de consumptie laag is, waardoor de consumptie verder daalt. *de inkomensongelijkheid in de Verenigde Staten neemt alsmaar toe en dat is slecht voor de economie. *de overheid heeft haar kruit verschoten, ze zit op droog zaad en kan geen nieuwe investeringen doen."