Op de lijst met Amerikaanse banken in de problemen staan momenteel een 800-tal namen. Nouriel Roubini, die ook aan het hoofd staat van Roubini Global Economics, heeft daar een duidelijke visie over: "Meer dan 400 van die banken zullen over kop gaan, zelfs al slagen de Amerikaanse en de Europese economie er in om een recessie te ontwijken."

Nouriel Roubini verwacht dat de tweede helft van dit jaar economisch zwak gaat worden, met nog meer tegenwind op komst: "In mijn positieve scenario zal de groei onder het gemiddelde blijven, maar ik zie 40% kans op een double-dip recessie. Die kan nog veel meer banken onderuit duwen."

Op de lijst met Amerikaanse banken in de problemen staan momenteel een 800-tal namen. Nouriel Roubini, die ook aan het hoofd staat van Roubini Global Economics, heeft daar een duidelijke visie over: "Meer dan 400 van die banken zullen over kop gaan, zelfs al slagen de Amerikaanse en de Europese economie er in om een recessie te ontwijken." Nouriel Roubini verwacht dat de tweede helft van dit jaar economisch zwak gaat worden, met nog meer tegenwind op komst: "In mijn positieve scenario zal de groei onder het gemiddelde blijven, maar ik zie 40% kans op een double-dip recessie. Die kan nog veel meer banken onderuit duwen."