De professor heeft in jaren echter niet zo optimistisch geklonken, zeker niet wat de Amerikaanse economie betreft. De Verenigde Staten was in de ogen van Roubini ground-zero voor de volgende financiële crisis, maar inmiddels lijkt het gevaar daar te zijn geweken.

De Amerikaanse economie kan zelfs de best presterende in het nieuwe jaar worden, rekening gehouden met het feit dat onder andere de groeilanden kwetsbaar blijven voor een groeivertraging. Met name de onzekerheid rond China kan dit jaar en de volgende jaren een rem op de groei van de wereldeconomie vormen.

De professor heeft in jaren echter niet zo optimistisch geklonken, zeker niet wat de Amerikaanse economie betreft. De Verenigde Staten was in de ogen van Roubini ground-zero voor de volgende financiële crisis, maar inmiddels lijkt het gevaar daar te zijn geweken. De Amerikaanse economie kan zelfs de best presterende in het nieuwe jaar worden, rekening gehouden met het feit dat onder andere de groeilanden kwetsbaar blijven voor een groeivertraging. Met name de onzekerheid rond China kan dit jaar en de volgende jaren een rem op de groei van de wereldeconomie vormen.