Aan ETF Report Editor Drew Voros vertelde Roubini te geloven dat de goudprijs tegen 2015 zal terugvallen tot 1000 dollar per troy ounce. De angstfactor is namelijk verdwenen van de financiële markten, eigenlijk is er niemand die nog vreest dat de wereld zal vergaan zoals enige tijd geleden het geval was.

Bovendien dreigt er geen inflatiegevaar, hoewel de Amerikaanse centrale bank nog steeds een ruime monetaire politiek blijft voeren. Dat betekent volgens Roubini dat het kopen van goud als bescherming tegen de inflatie niet bepaald een goede zaak kan worden genoemd.

Aan ETF Report Editor Drew Voros vertelde Roubini te geloven dat de goudprijs tegen 2015 zal terugvallen tot 1000 dollar per troy ounce. De angstfactor is namelijk verdwenen van de financiële markten, eigenlijk is er niemand die nog vreest dat de wereld zal vergaan zoals enige tijd geleden het geval was. Bovendien dreigt er geen inflatiegevaar, hoewel de Amerikaanse centrale bank nog steeds een ruime monetaire politiek blijft voeren. Dat betekent volgens Roubini dat het kopen van goud als bescherming tegen de inflatie niet bepaald een goede zaak kan worden genoemd.