Nouriel Roubini: "Het risico van een escalatie van de onrust in de richting van andere regio's kan inderdaad een negatief effect op de groei van de wereldeconomie hebben. Anderzijds geloof ik niet in recessiegevaar vanwege de geopolitieke risico's, zo'n vaart zal het mijn inziens niet lopen. "

Nouriel Roubini, chairman van Roubini Global Economics, vreest dat aanhoudende onrust de prijzen zelfs nog verder kan doen stijgen: "Daardoor kan de inflatie opnieuw een handje toegestoken worden. Recessies gingen in het verleden altijd gepaard met een shock in de olieprijzen. Zo ver zijn we nog niet, maar we moeten uiteraard toch waakzaam blijven. De protesten kunnen uiteindelijk overslaan naar landen als India, Pakistan en China. Zelfs Zuid-Amerika loopt gevaar, met een mogelijk oproer in Venezuela vanwege de door president Chavez gevoerde politiek. Het spreekt vanzelf dat dit allemaal niet goed is voor de wereldeconomie."

Nouriel Roubini: "Het risico van een escalatie van de onrust in de richting van andere regio's kan inderdaad een negatief effect op de groei van de wereldeconomie hebben. Anderzijds geloof ik niet in recessiegevaar vanwege de geopolitieke risico's, zo'n vaart zal het mijn inziens niet lopen. " Nouriel Roubini, chairman van Roubini Global Economics, vreest dat aanhoudende onrust de prijzen zelfs nog verder kan doen stijgen: "Daardoor kan de inflatie opnieuw een handje toegestoken worden. Recessies gingen in het verleden altijd gepaard met een shock in de olieprijzen. Zo ver zijn we nog niet, maar we moeten uiteraard toch waakzaam blijven. De protesten kunnen uiteindelijk overslaan naar landen als India, Pakistan en China. Zelfs Zuid-Amerika loopt gevaar, met een mogelijk oproer in Venezuela vanwege de door president Chavez gevoerde politiek. Het spreekt vanzelf dat dit allemaal niet goed is voor de wereldeconomie."