Roubini: "Ik zie inderdaad in deze drie landen signalen die op oververhitting wijzen. Er zijn zeepbellen ontstaan in bepaalde activaklassen en het uiteenspatten daarvan kan zware gevolgen hebben. De outlook voor de Braziliaanse economie ziet er zeer positief uit, maar de crisis in de eurozone kan toch negatieve effecten hebben. Bovendien trekt de inflatie aan en zal de rente binnen afzienbare tijd worden opgetrokken. Met alle gevolgen van dien!"

Roubini raadt de Brazilianen aan om maatregelen te nemen om appreciatie van de real te voorkomen: "De real is met 8,50% gestegen tegenover de dollar tijdens een periode van 12 maanden en daardoor is de exportsituatie van het land aanzienlijk verslechterd. Maar ook India en China gaan met een groeivertraging worden geconfronteerd. Ik verwacht dat de Chinese economie tegen het einde van dit jaar nog maar met 7 tot 8% op jaarbasis gaat groeien, tegenover 11,90% in het eerste kwartaal van dit jaar. Anderzijds zal de groei van de Indische economie afgeremd worden door een verhoging van de rente."

Roubini: "Ik zie inderdaad in deze drie landen signalen die op oververhitting wijzen. Er zijn zeepbellen ontstaan in bepaalde activaklassen en het uiteenspatten daarvan kan zware gevolgen hebben. De outlook voor de Braziliaanse economie ziet er zeer positief uit, maar de crisis in de eurozone kan toch negatieve effecten hebben. Bovendien trekt de inflatie aan en zal de rente binnen afzienbare tijd worden opgetrokken. Met alle gevolgen van dien!" Roubini raadt de Brazilianen aan om maatregelen te nemen om appreciatie van de real te voorkomen: "De real is met 8,50% gestegen tegenover de dollar tijdens een periode van 12 maanden en daardoor is de exportsituatie van het land aanzienlijk verslechterd. Maar ook India en China gaan met een groeivertraging worden geconfronteerd. Ik verwacht dat de Chinese economie tegen het einde van dit jaar nog maar met 7 tot 8% op jaarbasis gaat groeien, tegenover 11,90% in het eerste kwartaal van dit jaar. Anderzijds zal de groei van de Indische economie afgeremd worden door een verhoging van de rente."