Nouriel Roubini: "Ik zie drie stappen om de VS weer op het juiste pad te zetten:

*een investering van 1000 miljard dollar in de Amerikaanse economie met als belangrijkste gevolg jobcreatie, kwestie van een nieuwe en efficiëntere basis voor de economie te leggen.

*een herstructering van de nationale schulden, met onder andere steun voor de huiseigenaren die als gevolg van schuldenproblemen dreigen hun woning te verliezen.

*wereldwijde maatregelen om handelsonevenwichten weg te werken, bijvoorbeeld in de vorm van een fonds onder beheer van het IMF om de valutareservers van een aantal landen op de juiste manier te kanaliseren."

Nouriel Roubini: "Ik zie drie stappen om de VS weer op het juiste pad te zetten: *een investering van 1000 miljard dollar in de Amerikaanse economie met als belangrijkste gevolg jobcreatie, kwestie van een nieuwe en efficiëntere basis voor de economie te leggen. *een herstructering van de nationale schulden, met onder andere steun voor de huiseigenaren die als gevolg van schuldenproblemen dreigen hun woning te verliezen. *wereldwijde maatregelen om handelsonevenwichten weg te werken, bijvoorbeeld in de vorm van een fonds onder beheer van het IMF om de valutareservers van een aantal landen op de juiste manier te kanaliseren."