Nouriel Roubini, ook wel bekend als Dr Doom, heeft nooit verlegen gezeten om wat zwartkijkerij: "Het is inderdaad afgelopen met de euro en wel sneller dan we gedacht hadden. Hoe lang de Europese eenheidsmunt nog kan standhouden? Een paar dagen, meer niet."

De argumenten van Roubini houden natuurlijk ergens wel steek, dat doen ze trouwens altijd: "Hoe kan een land als Griekenland 10% gaan besparen zonder dat de economische effecten van dit besparingsplan rampzalig zullen zijn. De Grieken gaan zich economisch het moeras in besparen. De vergelijking met Argentinië in 2001 houdt mijn inziens geen steek, de situatie in Griekenland is nu veel erger dan toen in Argentinië. À propos: de situatie in Spanje is nog erger dan die in Griekenland. Het ziet er dus niet goed uit."

Nouriel Roubini, ook wel bekend als Dr Doom, heeft nooit verlegen gezeten om wat zwartkijkerij: "Het is inderdaad afgelopen met de euro en wel sneller dan we gedacht hadden. Hoe lang de Europese eenheidsmunt nog kan standhouden? Een paar dagen, meer niet." De argumenten van Roubini houden natuurlijk ergens wel steek, dat doen ze trouwens altijd: "Hoe kan een land als Griekenland 10% gaan besparen zonder dat de economische effecten van dit besparingsplan rampzalig zullen zijn. De Grieken gaan zich economisch het moeras in besparen. De vergelijking met Argentinië in 2001 houdt mijn inziens geen steek, de situatie in Griekenland is nu veel erger dan toen in Argentinië. À propos: de situatie in Spanje is nog erger dan die in Griekenland. Het ziet er dus niet goed uit."