Nouriel Roubini: "De crisis in de eurozone is inderdaad nog niet voorbij. We beleven momenteel de tweede fase van een typische financiële crisis. Het reddingsplan voor de eurozone, waar een bedrag van 750 miljard euro mee is gemoeid, heeft niet volstaan om de financiële markten te kalmeren. Bovendien blijven er vragen bestaan of de verschillende regeringen sterk genoeg zullen zijn om besparingsmaatregelen op te leggen."

Gisteren werd het eerste schuifje van het reddingspakket aan Griekenland overhandigd, maar de knelpunten blijven volgens Roubini bestaan: "Pas wanneer die besparingsmaatregelen uitgevoerd zijn, kunnen de financiële markten gaan stabiliseren. Buiten de eurozone moeten we echter ook naar het Verenigd Koninkrijk kijken, waar de nieuwe regering door de speculanten nog niet aan een test werd onderworpen. Op 22 juli wordt een noodbegroting voorgesteld en dan moet duidelijk hoe krachtig er zal worden bespaard. We weten dan meteen ook of het Verenigd Koninkrijk al dan niet een sterke regering gaat krijgen."

Nouriel Roubini: "De crisis in de eurozone is inderdaad nog niet voorbij. We beleven momenteel de tweede fase van een typische financiële crisis. Het reddingsplan voor de eurozone, waar een bedrag van 750 miljard euro mee is gemoeid, heeft niet volstaan om de financiële markten te kalmeren. Bovendien blijven er vragen bestaan of de verschillende regeringen sterk genoeg zullen zijn om besparingsmaatregelen op te leggen." Gisteren werd het eerste schuifje van het reddingspakket aan Griekenland overhandigd, maar de knelpunten blijven volgens Roubini bestaan: "Pas wanneer die besparingsmaatregelen uitgevoerd zijn, kunnen de financiële markten gaan stabiliseren. Buiten de eurozone moeten we echter ook naar het Verenigd Koninkrijk kijken, waar de nieuwe regering door de speculanten nog niet aan een test werd onderworpen. Op 22 juli wordt een noodbegroting voorgesteld en dan moet duidelijk hoe krachtig er zal worden bespaard. We weten dan meteen ook of het Verenigd Koninkrijk al dan niet een sterke regering gaat krijgen."