Daar zijn echter nog voorwaarden aan verbonden, want een uitweg uit de recessie is alleen mogelijk wanneer de overheid op elk moment de juiste kaarten uitspeelt. Het speelt vanzelf dat dit geen makkelijke opgave zal zijn.

Fouten kunnen zwaar afgestraft worden, in dat geval kunnen we belanden in een scenario van een stagnatie die jarenlang aansleept en een bijna-depressie genre Japan.

Roubini handhaaft zijn prognose dat het verlies voor de banken kan oplopen tot 3600 miljard dollar, waar de teller nu op 1080 miljard dollar staat. Wat de beurzen betreft: een koersdaling met 20% lijkt onvermijdelijk.

Daar zijn echter nog voorwaarden aan verbonden, want een uitweg uit de recessie is alleen mogelijk wanneer de overheid op elk moment de juiste kaarten uitspeelt. Het speelt vanzelf dat dit geen makkelijke opgave zal zijn. Fouten kunnen zwaar afgestraft worden, in dat geval kunnen we belanden in een scenario van een stagnatie die jarenlang aansleept en een bijna-depressie genre Japan. Roubini handhaaft zijn prognose dat het verlies voor de banken kan oplopen tot 3600 miljard dollar, waar de teller nu op 1080 miljard dollar staat. Wat de beurzen betreft: een koersdaling met 20% lijkt onvermijdelijk.