Nouriel Roubini: "De Amerikaanse huizenprijzen kunnen eigenlijk alleen maar gaan dalen. De evolutie van de Case-Shiller Home Price Index spreekt in dat verband boekdelen. Het zal Wall Street zwaar op de maag liggen. De cijfers liegen echter niet, we kunnen er niet omheen dat we opnieuw problemen gaan krijgen."

De economieprofessor is vooral verontrust door het feit dat de daling nog lijkt te versnellen: "Dat betekent dat we op weg zijn naar een nieuw dieptepunt. Waar dat zich bevindt, valt moeilijk te zeggen. In ieder geval kondigt 2011 zich weinig hoopgevend aan voor de Amerikaanse vastgoedsector."

Nouriel Roubini: "De Amerikaanse huizenprijzen kunnen eigenlijk alleen maar gaan dalen. De evolutie van de Case-Shiller Home Price Index spreekt in dat verband boekdelen. Het zal Wall Street zwaar op de maag liggen. De cijfers liegen echter niet, we kunnen er niet omheen dat we opnieuw problemen gaan krijgen." De economieprofessor is vooral verontrust door het feit dat de daling nog lijkt te versnellen: "Dat betekent dat we op weg zijn naar een nieuw dieptepunt. Waar dat zich bevindt, valt moeilijk te zeggen. In ieder geval kondigt 2011 zich weinig hoopgevend aan voor de Amerikaanse vastgoedsector."