Slachtoffer van de valutaoorlogen dreigen echter de munten van de sterke landen te worden, de landen die geen of weinig schulden hebben. Eén van die landen is Noorwegen, dat al meermaals zijn bezorgdheid over de kracht van de eigen munt heeft geuit.

De Noorse centrale bank heeft zowel in 2011 als in 2012 de basisrente al verlaagd. Gouverneur Oeystein Olsen verklaarde onlangs nog klaar te zijn om de rente opnieuw te verlagen. Sinds begin 2009 is de koers van de kroon ten opzichte van de euro al met 22% gestegen.

Slachtoffer van de valutaoorlogen dreigen echter de munten van de sterke landen te worden, de landen die geen of weinig schulden hebben. Eén van die landen is Noorwegen, dat al meermaals zijn bezorgdheid over de kracht van de eigen munt heeft geuit. De Noorse centrale bank heeft zowel in 2011 als in 2012 de basisrente al verlaagd. Gouverneur Oeystein Olsen verklaarde onlangs nog klaar te zijn om de rente opnieuw te verlagen. Sinds begin 2009 is de koers van de kroon ten opzichte van de euro al met 22% gestegen.