Trond Grande, deputy chief executive officer, van het op één na grootste sovereign wealth fund in de wereld, is van mening dat de obligaties van het Europees Stabilisatiefonds een interessant opportuniteit bieden.

De obligaties van het fonds zijn namelijk veiliger dan de obligaties uitgegeven door de individuele landen die deel uitmaken van de eurozone. Het verbaasde Grande dan ook niet dat de belangstelling voor de obligaties uitgegeven door dit fonds zo groot was.

Carl Heinz Daube, een Duitse topambtenaar bij het Europees Stabilisatiefonds, liet al weten dat in het tweede kwartaal nogmaals obligaties met een looptijd van 10 jaar uitgegeven zullen worden.

Chief Investment Officer Henrik Gade Jepsen van het Deense ATP fonds, het grootste fonds in zijn land, is echter geen koper van de obligaties uitgegeven door Europees Stabilisatiefonds wegens de te grote risico's die aan deze effecten verbonden zijn.

Trond Grande, deputy chief executive officer, van het op één na grootste sovereign wealth fund in de wereld, is van mening dat de obligaties van het Europees Stabilisatiefonds een interessant opportuniteit bieden. De obligaties van het fonds zijn namelijk veiliger dan de obligaties uitgegeven door de individuele landen die deel uitmaken van de eurozone. Het verbaasde Grande dan ook niet dat de belangstelling voor de obligaties uitgegeven door dit fonds zo groot was. Carl Heinz Daube, een Duitse topambtenaar bij het Europees Stabilisatiefonds, liet al weten dat in het tweede kwartaal nogmaals obligaties met een looptijd van 10 jaar uitgegeven zullen worden. Chief Investment Officer Henrik Gade Jepsen van het Deense ATP fonds, het grootste fonds in zijn land, is echter geen koper van de obligaties uitgegeven door Europees Stabilisatiefonds wegens de te grote risico's die aan deze effecten verbonden zijn.