Geloof of geloof het niet, maar Noorwegen kan een overschot van 10,30% van het BBP op de begroting voorleggen. Vrijwel alle andere Europese landen worstelen met tekorten op hun begroting.

Bovendien is ook de werkloosheid in het land verrassend laag. Dat Noorwegen het zo goed, heeft vooral te maken met de olievoorraden waarover het land in ruime mate beschikt.

Daardoor hebben de Noorse staatsobligaties het dit jaar erg goed gedaan, met een rendement van 6,197% voor de 10-jarige staatsobligatie.

Ter vergelijking: het rendement op de 10-jarige Duitse en Zwitserse staatsobligaties bedragen momenteel respectievelijk 4,747% en 2,931%.

Geloof of geloof het niet, maar Noorwegen kan een overschot van 10,30% van het BBP op de begroting voorleggen. Vrijwel alle andere Europese landen worstelen met tekorten op hun begroting. Bovendien is ook de werkloosheid in het land verrassend laag. Dat Noorwegen het zo goed, heeft vooral te maken met de olievoorraden waarover het land in ruime mate beschikt. Daardoor hebben de Noorse staatsobligaties het dit jaar erg goed gedaan, met een rendement van 6,197% voor de 10-jarige staatsobligatie. Ter vergelijking: het rendement op de 10-jarige Duitse en Zwitserse staatsobligaties bedragen momenteel respectievelijk 4,747% en 2,931%.