Volgens de Noorse minister hebben de Europese leiders nog altijd niet bewezen in staat te zijn de crisis op te lossen.

Johnsen maakt zich grote zorgen over het oplopen van de rentevoeten in landen als Spanje en Frankrijk, waarmee meteen wordt aangegeven dat de crisis verre van over is. De onzekerheid blijft nog steeds groot.

De Europese Centrale Bank heeft tot dusver geweigerd om de aankoop van overheidsobligaties uit te breiden, waardoor de crisis zich heeft uitgebreid naar kernlanden van de eurozone als Finland en Oostenrijk.

In Italië bevindt de 10-jarige rente zich boven het niveau van 7%, niveau dat algemeen als kritisch wordt ervaren.

Volgens de Noorse minister hebben de Europese leiders nog altijd niet bewezen in staat te zijn de crisis op te lossen. Johnsen maakt zich grote zorgen over het oplopen van de rentevoeten in landen als Spanje en Frankrijk, waarmee meteen wordt aangegeven dat de crisis verre van over is. De onzekerheid blijft nog steeds groot. De Europese Centrale Bank heeft tot dusver geweigerd om de aankoop van overheidsobligaties uit te breiden, waardoor de crisis zich heeft uitgebreid naar kernlanden van de eurozone als Finland en Oostenrijk. In Italië bevindt de 10-jarige rente zich boven het niveau van 7%, niveau dat algemeen als kritisch wordt ervaren.