We zagen dat volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer afgelopen week nog bij de uitspraken van de Amerikaanse centrale bank. De Noorse centrale bank echter was afgelopen week heel duidelijk.

Zij denkt dat economische activiteit veel minder zwaar afzwakt en dat het wellicht verstandig is om de rente te gaan verhogen. Net als andere landen heeft de centrale bank de rente sterk verlaagd.

Vorig jaar stond de rente voor een 1 maandsdeposito nog boven de 8% nu is het 1,25%. Nu is het niet zo dat de rente komende week zal worden verhoogd.

Svein Gjedrem, de centrale bank voorzitter, had eerst gesteld dat het op het einde van de winter (maart 2010) zou zijn maar dat het nu misschien wat eerder zou kunnen zijn.

Dat betekent volgens Wilfried Steentjes wellicht niet eerder dan begin van het volgend jaar. De beleggers in Noorse kronen sorteren daarop al voor en de munt is in de afgelopen tijd gestegen.

We zagen dat volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer afgelopen week nog bij de uitspraken van de Amerikaanse centrale bank. De Noorse centrale bank echter was afgelopen week heel duidelijk. Zij denkt dat economische activiteit veel minder zwaar afzwakt en dat het wellicht verstandig is om de rente te gaan verhogen. Net als andere landen heeft de centrale bank de rente sterk verlaagd. Vorig jaar stond de rente voor een 1 maandsdeposito nog boven de 8% nu is het 1,25%. Nu is het niet zo dat de rente komende week zal worden verhoogd. Svein Gjedrem, de centrale bank voorzitter, had eerst gesteld dat het op het einde van de winter (maart 2010) zou zijn maar dat het nu misschien wat eerder zou kunnen zijn. Dat betekent volgens Wilfried Steentjes wellicht niet eerder dan begin van het volgend jaar. De beleggers in Noorse kronen sorteren daarop al voor en de munt is in de afgelopen tijd gestegen.