De relatieve zwakte van de euro tegenover de NOK is uiteraard geen goede zaak voor de Noorse economie.

Financieminister Sigbjorn Johnsen verklaarde in een interview dat de situatie zo niet kan blijven duren, de Noren kunnen niet lijdzaam blijven toezien hoe de kroon alsmaar duurder wordt ten opzichte van de euro. Op economisch vlak wordt Noorwegen zo uit de Europese context geduwd.

De Noorse centrale bank overweegt een rente-ingreep wanneer de koers van de NOK tegen haar volgende meeting zo sterk zal blijven. De aankondiging volstond om de koers van de NOK omlaag te duwen, ze viel ten opzichte van de euro terug tot het laagste niveau in twee maanden.

De relatieve zwakte van de euro tegenover de NOK is uiteraard geen goede zaak voor de Noorse economie. Financieminister Sigbjorn Johnsen verklaarde in een interview dat de situatie zo niet kan blijven duren, de Noren kunnen niet lijdzaam blijven toezien hoe de kroon alsmaar duurder wordt ten opzichte van de euro. Op economisch vlak wordt Noorwegen zo uit de Europese context geduwd. De Noorse centrale bank overweegt een rente-ingreep wanneer de koers van de NOK tegen haar volgende meeting zo sterk zal blijven. De aankondiging volstond om de koers van de NOK omlaag te duwen, ze viel ten opzichte van de euro terug tot het laagste niveau in twee maanden.