Benchmark indexes in Denemarken, Zweden en Finland zijn dit jaar gemiddeld met 22% gestegen, tegenover een stijging van slechts 4,70% voor de MSCI World Index en een daling met 3,10% voor de Euro Stoxx 50.

John Ricciardi, manager van het Iveagh Wealth Fund in Londen, wijst er dat de Noord-Europese landen veel minder problemen met hun banksysteem hebben gehad.

Prijzen voor credit-default swaps tonen aan dat Danske Bank A/S en Swedbank AB bij de veiligste Europese banken gerekend worden. Daarnaast zijn ook de begrotingsdeficieten in Noord-Europa veel acceptabeler dan in de zuidelijker gelegen landen.

Benchmark indexes in Denemarken, Zweden en Finland zijn dit jaar gemiddeld met 22% gestegen, tegenover een stijging van slechts 4,70% voor de MSCI World Index en een daling met 3,10% voor de Euro Stoxx 50. John Ricciardi, manager van het Iveagh Wealth Fund in Londen, wijst er dat de Noord-Europese landen veel minder problemen met hun banksysteem hebben gehad. Prijzen voor credit-default swaps tonen aan dat Danske Bank A/S en Swedbank AB bij de veiligste Europese banken gerekend worden. Daarnaast zijn ook de begrotingsdeficieten in Noord-Europa veel acceptabeler dan in de zuidelijker gelegen landen.