Maar het verhaal kan ook omgekeerd worden. Eigenlijk zijn de grote staatsfondsen verplicht om in aandelen te beleggen, gegeven het feit dat vastrentende waarden niets meer opleveren. Daarom is het weinig verbazingwekkend dat het grote Noorse oliestaatsfonds een belangrijke investering plant.

Volgens de Financial Times heeft Yngve Slyngstad, de CEO van het fonds, het plan opgevat om een belang van 5% in elk Europees beursgenoteerd fonds te nemen. Het fonds beschikt over 888 miljard dollar en is in zijn soort dus zeker geen kleintje. Momenteel bezit het fonds al een belang van 2,50% in elk beursgenoteerd Europees bedrijf.

Maar het verhaal kan ook omgekeerd worden. Eigenlijk zijn de grote staatsfondsen verplicht om in aandelen te beleggen, gegeven het feit dat vastrentende waarden niets meer opleveren. Daarom is het weinig verbazingwekkend dat het grote Noorse oliestaatsfonds een belangrijke investering plant. Volgens de Financial Times heeft Yngve Slyngstad, de CEO van het fonds, het plan opgevat om een belang van 5% in elk Europees beursgenoteerd fonds te nemen. Het fonds beschikt over 888 miljard dollar en is in zijn soort dus zeker geen kleintje. Momenteel bezit het fonds al een belang van 2,50% in elk beursgenoteerd Europees bedrijf.