Landen die grote schulden hebben uitstaan en aan de lopende band geld drukken, ondermijnen daarmee de geloofwaardigheid van hun munt. Yngve Slyngstad, chief executive officer of Norges Bank Investment Management, spreekt wat het vermijden van bovenstaande munten betreft van een voorzorgsmaatregel.

De posities in Franse en Britse overheidsobligaties werden vorig jaar gehalveerd, die in emerging-market currencies werden tot 10% van het vastrentend gedeelte van de portefeuille opgetrokken. Slyngstad merkt op dat er vooral werd belegd in Turkije, Rusland en Taiwan.

Landen die grote schulden hebben uitstaan en aan de lopende band geld drukken, ondermijnen daarmee de geloofwaardigheid van hun munt. Yngve Slyngstad, chief executive officer of Norges Bank Investment Management, spreekt wat het vermijden van bovenstaande munten betreft van een voorzorgsmaatregel. De posities in Franse en Britse overheidsobligaties werden vorig jaar gehalveerd, die in emerging-market currencies werden tot 10% van het vastrentend gedeelte van de portefeuille opgetrokken. Slyngstad merkt op dat er vooral werd belegd in Turkije, Rusland en Taiwan.